- Bare tilfeldigheter

Skrevet av https://hestesportmedier.no/,  18.09.2023
Artikkelbilde
Ravina Annika

En av hans to kjempegode kaldblodshester har fått gaffelbåndsskade for fjerde gang. Nå har imidlertid Finn Holmen fylt på stallen med to unghester etter å ha vært aktiv på Klasseløpsauksjonen forrige helg.

- Det var egentlig bare tilfeldigheter. Men nå har jeg kjøpt to hester, så da får jeg forsøke å henge med i noen år til, smiler totningen.

Holmen hadde nemlig bestemt seg før auksjonen for å holde seg unna. Han kjøpte imidlertid Moe Odin-dattera Ravinas Annika (bildet) og Born In The U.S.A.-sønnen R.M.G. No Surrender for 25 000 kroner hver. Kjøpene var imidlertid usette.

 - Jeg skulle jo ikke kjøpe, og hadde faktisk bevisst ikke sett på noen av åringene. Men så satt jeg der og så på, og følte at prisene var fordelaktige. Det var egentlig veldig hyggelige kjøperpriser, selv om det dessverre også betyr at det var uhyggelige oppdretterpris, forklarer han.

- Hvordan er inntrykket? Du kjøpte dem tross alt usett.

- Jeg er fornøyde med begge. Allerede mandag var jeg ute og tømmekjørte begge to, og det gikk fint. Begge åringene har åpenbart vært håndtert mye og er kalde og rolige. Det er rett og slett veldig fornuftige åringer, påpeker han.

- Hva er planene? Tenker du å lage andelslag, for eksempel?

- Jeg skal se om jeg kan få noen flere på disse hestene, ellers blir det til at jeg bare beholder dem selv, forteller han.

Med de to nyervervelsene har Holmen fem hester på treningslista, som anføres av de to slitesterke kaldblodshestene Eikmann og Kolbu Kæsj. Disse to har imidlertid slitt litt: førstnevnte står med fire seire i år, men blir nå borte en stund på grunn av skade. Sistnevnte har hatt et småutfordrende år hvor ting bare ikke har stemt. Hestens står faktisk uten seier i 2023.

 

Forfatter: Lisa Harkema