- En artig og blid hest

Skrevet av Hestesportsmedier.as,  04.10.2023
Artikkelbilde

Hjemmehesten Lykkje Lars, eid av Øyvind Ruttenborg, mønstret av kona Lise og oppdrettet av Per Sandbakken, ble beste hingst på Veikle Balders Landsfinale på Biri i helga.

- Det gikk bra, smiler Øyving Ruttenborg lurt.

Biri-paret har hatt med hester på landsfinalen før. Tilbake i 2016 ble hoppa Pumagi stilt tredje i kvalitet, og dette var parets beste resultat før Lykkje Lars tok seg helt til topps på hingstelisten i år. Hesten hadde tidligere i år fått meget gode karakterer i Seljord, dog uten å gå helt til topps, så at det skulle bli topp-plassering overrasket likevel litt.

- Utstilling er jo subjektiv og det er forskjellige øyne som ser. På landsfinalen er det en travprøve i tillegg, og dette var kanskje til hans fordel? Uansett var det en veldig gledelig  overraskelse. Jeg og Lise synes jo at han er veldig fin, så det er morsomt å gå helt til topps, legger han til.


Etter flere erfaringer med Veikle Balders Landsfinale hadde han også litt ekstra skryt til kaldblodsorganisasjonen.

- Det er et flott arrangement, og en flott dag for rasen. Jeg føler at man nå har funnet en veldig bra form, man hadde lagt opp løpet fint og rett og slett utviklet arrangenmentet enda mer. Det betyr ikke at man har gått fra dådlig til bra, for landsfinalen har alltid vært bra, men heller at man har gått fra veldig bra til enda bedre, legger han til.

Lykkje Lars viste seg også fint frem i travprøven. Men, mens flere av konkurrentene allerede har vært ute i mønstringsløp, har toåringen etter Odd Herakles foruten landsfinalen bare vært en gang på bane så langt i livet.

- Han har god teknikk og spenst, men jeg har ikke stresset mønstringsløp. Hesten kunne ha gjort det hvis jeg ville, så det er treneren, og ikke hesten, det står på... Vi har imidlertid prioritert å gå med trykkvogn og trene styrke, og han har bare vært på bane en gang tidligere. Jeg liker å trene dem godt før jeg setter fart, og noen vil vel si at jeg er irriterende tålmodig, humrer han.

- Men vi skal få gjort mønstringsløpet i oktober, legger han til.

- Hvordan har opptreningen vært med Lykkje Lars?
- Det er en fin type, og det har vært få problemer. Han er en artig og blid hest, og oppfører seg bra. Fin å kjøre er han også. Helt siden han ble kjøpt inn på auksjon har vi for øvrig snakket om å opprette andelslag. Det skal vi endelig få gjort, så hvis noen vil være med er det bare å ta kontakt, smiler han.