- Nyter bare hvor bra det går

Skrevet av www.hestesportmedier / Lisa Harkem,  15.11.2023
Artikkelbilde
Foto: Victoria Lins vinner i debuten (Trond Pedersen).

Lokale Victoria Lins har startet karrieren på meget bra vis med tre seire på fire starter så langt. Fredag jakter hoppa nok en seier på Biri, men trener og deleier Pål Gisleberg prøver å være nøktern på forhånd.


- Det så verre ut før løpet ble delt, man nå har hun har absolutt en sjanse. Samtidig kan man ikke ta noe for gitt. Hun møter jo litt bedre hester hver gang, og det blir tøffere og tøffere hver gang, påpeker han.

Konkurrentene må imidlertid være på topp skal de slå den femårige hoppa, som har vært god i karriereinnledningen. At Victoria Lins skulle stå med tre seire og en andreplass, etter innlagt galopp, var ikke noe Gisleberg trodde på for noen måneder siden.

- Det har gått over all forventning. Hun så jo fin ut, men det er ikke bare å gå ut og vinne løp. Nei, jeg er overrasket over tre seire. Samtidig har hun også vistt gode egenskaper. Hun er travsikker, god fra start og bra til slutt også, legger han til.

At det har gått så bra er kanskje ikke noen stor overraskelse: med Sweet Lins som storesøster har da Victoria Lins litt å slekte på. Gisleberg ser en viss likhet, men også en klar forskjell på de to søstrene.

- Denne er veldig avbalansert, klart mer enn søstera. Victoria har egentlig ingen åpenbare svakheter, men mange gode egenskaper. Så får vi se hvordan hun utvikler seg, kommenterer Gisleberg.

- Debuten kom ikke før i høst som femåring. Hva er historien?

- Hun har vært i trening, men har også hatt utfordringer med magen. Vi har prøvd litt forskjellig for å få stabilisert magen. Jeg vet egentlig ikke vet hva vi har gjort, men plutselig slapp det litt og litt. Etter sommeren i fjor ble det en klar bedring, og det har gått fremover etter det, forklarer han.
Gisleberg ventet imidlertid med debuten til Victoria Lins til 3. september. Det var bare nok et bevis på tålmodigheten til den dyktige amatørtreneren. Hoppa var nemlig klar på forsommeren, men treneren ville heller vente enn å risikere råkjøring på sommerbaner.

- Victoria vant en lokalkjøring på Biri i mai og var startklar på sommeren, men jeg ventet bevisst med å starte til ut på høsten. Debuterer man midt på sommeren med raske baner kan man risikere at hestene ble tvunget til alt for raske tider for tidlig. Det ville jeg unngå, påpeker han.

- Hva er ambisjonene fremover?

- Akkurat nå nyter jeg bare hvor bra det går. Nå skal vi bare kjøre grunnlagsløp og la henne utvikle seg. Hun trenger å gå løp for å vokse inn i grunnlaget, så det gjelder å finne fine løp til henne, avsluttet Pål Gisleberg.

https://hestesportmedier.no/