- Jeg tror ikke det er slutt med dette

Skrevet av hestesportmedier.no,  07.11.2023
Artikkelbilde
Gylden Joker

Man hadde satt strek for V75-omgangen på Bjerke lørdag, men ikke for topp-prestasjonene. I lørdagens siste løp vant nemlig Knut Haakenstads Gylden Joker på imponerende vis fra dødens, tok årets tiende seier og rundet likegodt 300 000 innkjørt for året. Mannen som er eier, oppdretter og trener lot seg igjen imponere av sin flotte åtteåring.

- Han fortsetter å gjøre det bra. Dette var en skikkelig god prestasjon. Å gå på i dødens og vinne overlegent... Nei, dette var kanskje hans beste løp noensinne. Samtidig skjønner jeg ikke helt hvorfor konkurrentene ikke bare slipper han til tet. De må jo ha sett tidligere i år hvor god han er, forteller Knut Haakenstad.

 Gylden Joker har vært en av årets store seiersmelodier. Ti triumfer og totalt 14 ganger på trippelen på bare 19 starter hadde ikke Haakenstad sett for seg foran sesongen.

- Denne sesongen her hadde jeg ikke forventet. Det begynte bra og så har det bare blitt bedre og bedre. Han har blitt finere og finere i travet utover i sesongen. Tidligere har han slitt med noe helsemessig. Vi fant aldri ut av hva det var, men det har nå i hvert fall sluppet taket. Da kommer også resultatene, forklarer han.

- Er disse plagene også grunnen til at han er såpass sparsomt startet tidligere?

- Ja. Nå er han kvitt plagene og da er det noe helt annet. Jeg ville ikke plage han med løp før, for hvis jeg hadde gjort det hadde jeg bare tatt psyken på han. Det går jo litt på erfaring og tålmodighet dette, understreker Haakenstad.
Flere seire kan det bli, for sesongen er ikke over for Gylden Jokers del. Nå blir det tre ukers fri for den seiersvante vallaken.

- Han er jo klar for finalen i grunndivisjonen midt i desember, og i tillegg får han et løp i slutten av november så det ikke blir så lang pause fra nå til finalen. Etter det skal ha få noen måneders pause før han kommer tilbake. Men jeg tar overhodet ikke noe for gitt i de løpene. I finalen er det sportrapp og i tillegg starter de andre vinnerene av forsøkene, så det er ikke bare å møte opp og forvente en topp-plassering, kommenterer treneren.

På spørsmålet om hvor langt hesten kan gå er Haakenstad klar på at Gylden Joker ikke er ferdig med å klatre i grunnlaget - men eieren forventer ikke at Joker Elden-sønnen skal nå helt til topps.

- Jeg tror ikke det er slutt med dette, med mindre han får en skade eller noe annet som kommer i veien. Dessuten vinner han vel lettere nå enn han gjorde da han hadde 50 000 i grunnlag. Det er en hest som ikke har det største talentet rent travmessig og flyter på vilje og styrke. At han ikke har det naturtalentet som noen andre gjør at jeg ikke ser for meg at han kommer til å gå helt til det aller øverste nivået. Men det er mer å hente hvor han er nå, understreker Haakenstad.

På treningslista til Haakenstad står også Gylden Jokers fireårige lillebror Gylden Tinus. Haakenstad ser imidlertid ikke noen traver som kan kopiere storebror i Moe Odin-sønnen.

- Han har slitt med en tett tårekanal som har gjort at han går og rister på hodet, og derfor har han nesten ikke blitt trent. Foreløpig bare den hesten bare vært selskap til Joker, og jeg usikker på om han har noen fremtid på banen i det hele tatt, avslutter han.