Deltar på ponnilandsleiren for første gang

Skrevet av hestesportmedier as,  28.06.2023
Artikkelbilde
Ztenmark- Mia Tollefsrud

Denne helgen braker det løs på Klosterskogen travbane med ponnilandsleir. Hele 150 ekvipasjer er meldt på, og blant dem finner vi Mia Tollefsrud. Hun skal være med for første gang.

- Jeg har ikke mange forventinger, men det blir gøy å se hvordan det er. Det er jo en fin mulighet til å bli kjent med flere fra hele landet. En slik leir bidrar til at man får nye venner, sier hun.
Sammen med ponnien sin Ztenmark stiller de til start i to løp, et lørdag og et søndag.

- Det blir harde løp, men målet er å prøve å få gode tider. Autoløpet ser finest ut på forhånd. Der har han ikke like mange konkurrenter, i tillegg har han ganske mye fart i beina hvis han vil. Autostart er ingen fordel, men det er en fordel at han får følge hele veien. Han kan være litt vanskelig bak bilen, men denne gangen har han rygg og det skal gå bra, forteller hun.
Det er nesten to måneder siden sist duoen var på startstreken. Den tiden har Tollefsrud brukt på å forberede ponnien sin til helgen.

- Jeg har kjørt mye i galopp og kjørt rolige turer. Hjemme i trening virker han i veldig fin form. Den siste tiden har jeg ikke funnet så mye løp, og ikke hatt lyst til å starte alt for nærme leiren. Derfor har han ikke gått løp på en stund, forteller hun.
11-åringen fra Gjøvik er realistisk med tanke på resultatet.

- Jeg er fornøyd uansett, men det hadde vært moro at om han kunne holdt seg til trav i begge løpene, smiler hun.
Hingsten har rekord på 2.01,4 og målet er å senke den. Det kan gå til helgen.

- Målet er å få han under rekorden i år, men han kan gå under to minutter om han får følge. Under leiren har han fått ganske fin løp, så jeg blir ikke overrasket om han klarer det allerede nå, avslutter hun.