- Makan til godt temt hest

Skrevet av Hestesportmedier,  14.06.2023
Artikkelbilde
Finnskog Zolan

På løpene torsdag kommer Finnskog Zolan ut i ny regi. Femåringen har nemlig blitt solgt fra Kulblik-familien til Mariann Amundgård og Sigurd Grindstuen. At hun faktisk fikk kjøpe den femårige vallaken forventet hun ikke - selv om kjøpelysten har vært der en god stund.

- Jeg maste og maste en periode, men tenkte at Kulblik var lei meg. Plutselig fikk jeg imidlertid en melding om at han var til salgs, og da slo jeg til. Jeg trodde aldri jeg fikk kjøpe den hesten, smiler Amundgård, og fortsetter:
- Det er en hest jeg har siklet på lenge. Han er nydelig å se på og dessuten kjempeflink. Da han ble toer fra dødens på Biri for litt siden var han helt rå.

Og førsteinntrykket etter å ha fått hesten på stallen? 
- Det er enda bedre enn forventet, faktisk. Og makan til godt temt hest. Kulblik er en fantastisk mann, en skikkelig hestekar av det gode, gamle slaget - kanskje den siste som er igjen. Det bør det rettes mer oppmerksomhet på. Zolan er jo vant til å jobbe i skogen og er et utrolig individ. Hesten er bare snill og god. Alle kan holde på med han og han er bare helt fantastisk.

For Mariann Amundgård sin del har hun nå fire hester på treningslista. Det er ikke lenge siden det bare sto en hest på den lista, men nå er stopp.
- Eh ja, det gikk fort dette her, smiler hun.
- Jeg fikk en hest tilbake fra Trøndelag. I tillegg leide jeg en til, Trøndern. I tillegg har jeg treårige Zuni Diamond, så det gikk fra en til fire treningshester på ganske kort tid. Men, nå så skal jeg ikke ha flere.Selv om hun ikke har noen spesielle forventninger til løpet på Biri torsdag, skinner det gjennom at hun ikke blir overrasket hvis hesten hevder seg i toppen.
- Jeg har kun hatt han en uke, så jeg har ikke så veldig godt grunnlag for å si mye om løpet.
Jeg følte dog at jeg måtte melde han her, for det er et så fint løp for han. Løpet er stengt på 140 000 kroner og Zolan har 139 610 i grunnlag. På kapasiteten er han nok topp-tre i løpet, og holder han seg på beina fra start kan han fort ta teten. Det viktigste er imidlertid at han gjør et godt løp, avslutter hun.