- Dette var ikke tilfeldig

09.06.2023
Artikkelbilde
Urban Tile

På den svenske Elitauktionen forrige helg slo Kristian Malmin til og bladde opp hele 525 000 svenske kroner for åringen Urban Tile. Malmin var en glad mann da handelen var i boks.

- Det er min første Face Time Bourbon-hest. Jeg har vært på utkikk etter et avkom til han en stund, for andre trenere snakker utrolig varmt om den. Både Gocciadoro og Goop er blant dem som er lyriske. Jeg så på flere i fjor, men var ikke helt fornøyd med de avkommene som var til salgs da. Eksteriøret synes jeg imidlertid er bedre på avkommene som er til salgs i år, og Urban Tile er jeg veldig godt fornøyd med, forteller Malmin.

At det ble akkurat denne åringen var nemlig ikke resultat av en impulshandling, men resultat av at man brukte en god del tid i forkant av auksjonen.

- Han har en veldig spennende stamme. Face Time Bourbon er jo bra, og så er det en kruttsterk mamma som har travet på 1.10-tallet. Så var det selvfølgelig bra eksteriør. Han har et fint kryss og god beinstilling. Jeg var og så på han noen uker før selve auksjon, og ble imponert av hva jeg så. Så dette var ikke tilfeldig, for jeg hadde han i kikkerten en god stund før auksjonen, legger han til.

Etter auksjonen ble det flere steder skrevet at flere av andelseierne i Oracle Tile også skulle være med på eiersiden av nyervervelsen. - Det stemmer nok ikke helt. Det blir fire andeler på denne hester, påpeker han.
Alvoret starter uansett ikke med det samme for Urban Tile. Først skal åringen ha sommerferie.
- Han blir gående på beite i sommer, og så skal han til oss i september. Da begynner vi. Jeg tror han blir perfekt i bakkene, fortsetter han. 
Innen den tid er det nok å holde på med.

Med 69 hester på treningslista er det ikke akkurat vanskelig å fylle dagene, og kommende helg tas mange av stallhestene med til Bjerke. 
- Nå er det bare full rulle mot Oslo Grand Prix-helga. Da vi har 14 hester til start, så det blir bra. Jeg gleder meg alltid til denne helga, avslutter Kristian Malmin.