Hun overtar på Biri

Skrevet av Hestesportmedier,  27.07.2023
Artikkelbilde

Anita Langseth Ødegård og hennes Gjøvik Hest og Hund åpner nå opp ny hesteutstyrsbutikk på Biri travbane. Og det er en med enormt god travkunnskap som nå kommer «hjem».

- Jeg gleder meg, sier Ødegård, som selv har hatt amatørlisens, vært stallmann og har tatt travtrenerskolen på Starum. Karrieren innen travet ble satt på vent med familie og barn. Så dukket sjansen opp til å overta Gjøvik hest og hund. Den muligheten grep hun. 20 år etter, er hun på plass på Biri. Der er målet åpning til Märtha-helgen.

- Det går fort i svingene. Vi fikk spørsmål i forrige uke og her står vi. Nå satser jeg alt på å være i gang til storhelgen neste helg. Det blir spennende. Jeg har vært travjente tidligere selv. Hatt stallmannslisens og amatørlisens, samt tatt travtrenerskolen. Men så ble jeg gravid og fikk barn, og slik havnet jeg i hestebutikken, forteller hun.
For butikkdriveren blir det en spennende utvidelse etter 20 år som driver. Hun lover å utvikle butikken i takt med hva kundene trenger og kan røpe at hun allerede har innfridd et ønske.

- Det er mange som har spurt om vi ikke kan ha litt hundeutstyr der. Mange med hest har jo hund. Det har vi sagt ja til, så det blir litt hund i et hjørne, smiler hun.
Ødegård lover ellers åpent på løpsdager og andre arrangementer. Også rutineløp og ridestevner.

- Vi skal være der når det er folk på banen og bruke litt tid på å bygge oss opp. Planen er å videre å tilby de leverandørene vi allerede har, også utvide etter behov, sier hun.

- Hvordan er tilknytningen til travsporten i dag?
- Nå har jeg pensjonert traveren min, så hun er bare hobbyhest. Det er bra stamme på henne, så kanskje det blir litt avl og en fremtidig løpshest der. Det skal bli moro å følge med travsporten igjen, sier hun.

Hestesportmedier AS
#Trav365.no - #Tølt.no - #travauksjoner.no - #hestesportmedier.no