- Jeg har ambisjoner

Skrevet av Hestesportmedier.no/Lisa Harkema,  14.12.2023
Artikkelbilde
foto: hesteguiden.com

Forrige fredag ble det to seire til Tom Forkerud på Biri. Kommende fredag har han igjen to starthester på banen. Isla Vanilla var en av de to vinnerhestene forrige uke - Provence Decoy var den andre - og selv om det er flere gode imot ser ikke Forkerud bort fra at den franskfødte hoppa tar nok en seier.

- Det er noen gode hester her, men det er ikke lett å hente 40 meter. Går hun 1.15 på streken skal de få jobbe for det der bak. Det er lange svinger på Biri, så dette er veldig bra for oss. Samtidig er hun sterk og distansen er perfekt. Jeg har ambisjoner her, ingen tvil om det, forteller han.

Sist måtte fireårshoppa gjøre mesteparten av grovarbeidet selv, men avgjorde greit på slutten. Forkerud er godt fornøyd med hvordan Isla Vanilla toget på til årets tredje, og karrierens sjuende, seier.

- Hun gjorde et fint løp. Det var enklere motstand, men hun sto på hele veien til mål. Hun har gått flere gode løp, men fått lite betalt, så det var godt med en seier. Isla Vanilla trener ellers fint, så det ser bra ut, legger han til.
Forkerud seler også ut Zajron Spritz. Åtteåringen er ingen vinnerhest, men er vei oppover.

- Han har gått to løp etter pause. Sist satt han fast, men formen er oppadgående. Her blir han nok overflydd fra start, sier han om hesten som står i førstespor.
De to seirene forrige uke tok årstotalen for stallen til 9 seire på 126 starter. Dette er like mange som for hele 2021 og 2022 til sammen, og da på totalt 343 starter. Forkerud legger imidlertid lista høyere enn dette.

- Jeg synes sesongen har egentlig vært noe dritt. Jeg har imidlertid veldig tro på neste år og også vinteren som kommer. Jeg har nemlig noen gode unghester på stallen. De siste sesongene har ikke hestemateriellet vært det helt store, og det går ikke å lage gull av gråstein. Nå håper vi det blir bedre fremover, avslutter han.