Vi har det artig sammen, og trives i travmiljøet.

Skrevet av Kristin L. Gravrok,  11.03.2020
Artikkelbilde
Viking Fask og Thor Håvard Øverstad

"Pass på så ikke hestene blir redde, for dette har de ikke sett før" flirer Andre H. Stensen når eierne av Viking Faks spikrer opp kransen på stallveggen. Det er høy stemning i stallen, selv fire dager etter seieren på Färjestad lørdag 7.mars 

Klart det var uvirkelig for oss! Vi visste jo hesten var god, og lynrask. Han har vunnet for oss tidligere, og han har trent veldig flott i det siste. Men med sitt noe overfylte helsekort har vi tatt ett løp av gangen, så denne seieren var helt vill.

Thor Håvard Øverstad eier Viking Faks sammen med sine svigerforeldre. Family bussines på tur; svigerforeldre, brødre, kjerringer og unger reiser sammen på trav når Vikingen skal starte. Etter seier lørdag trodde vi feiringen skulle vare utover de små timer. ...Kl.21.30 var det stille på hotellrommene til Øverstad og Nordhagen. Utladet, batteritomt.

Historien Viking Faks kort fortalt av Thor; etter fire kaldblodshester uten hell hvor alle har blitt ridehester, tipset Øyvind Ruttenborg om Viking Faks som var tilsalgs. En kompis og jeg slo til, selv med påvist gaffelbåndskade. Det er 6 år siden. Etter en periode med mye klunder og ny skade, .. da ble det familieråd. Ungene og alle var blitt glade i hesten, og etter tårer og tenners gnissel ble Vikingen familieeid.

Vi flyttet hesten til travbanen og André H. Stensen, hvor Knut Nordhagen (bror og banemann på Biri) påtok seg treningen. Det skulle se til å passe hingsten perfekt. Med fordel de skadene han har hatt er det paddeflatt her, og treningen har i hovedsak vært ganske harde intervaller og ellers i luftegård. Videre tar André H. Stensen seg av hurtigkjøring når vinden blåser oss mot starlinjen. André kjører løpene i Norge, mens Kenneth Haugestad har kjørt for oss i Sverige.

Samboer Bente og datteren til Knut Arne, Andrine, er i stellekorpset, og der er det ingen huller i pensum! Blank som ei kobberkjele, rund og fin med glans i svansen :)


Andrine er ponnikusk og eier ponnien Lolholms Thor som står på samme stallen. 

Hingsten stortrives på travbanen, og blir SÅ lykkelig hver gang vi kommer fra kjøring og han ser stalldøra. Hyler og vrinsker og er så kar! Viking Faks er en fantastisk snill, grei hingst og enkel å reise med. Joda, vi har kikket litt på ny start, men vil gi hesten litt tid først.

Klart vi har vært noen runder med oss selv, fire starter i 2018 og null innkjørt, så kom 2019 med 8 starter, 2 seire og 5 ganger på trippel. Så ble det pause igjen, fram til 2020 med 3 starter 1 3.plass og en seier. Så lenge hesten har det godt, er glad og trives er det moro. Vi koser oss med hesten og har det utrolig trivelig når vi reiser på travløp.
En vakker dag må det jo ny hest, og den blir kald!

Og planen videre med Viking Faks? Färjestad i påsken..,  Kanskje :)

En takk fra Thor: for oss som bruker Biri er det en kjempefin bane å trene på. Selv jobber jeg i Veidekke, og utfordringer kommer vi ikke unna i bransjer som driver ute. Og da må jeg få si uten blygsel at banemannskapet  gjør en kjempejobb her. Tryllekunstnere er det liten hjelp i ;)