Stjerna Åsa vant Nordisk!

Skrevet av Stein Robøle,  26.04.2019
Artikkelbilde
Stjerne Åsa/foto Kari Agerlie

Mannen bak G. Jerken Ole Gaute Gudmestad tok første stikk i Nordisk mesterskap for amatørkusker.

Bak Stjerne Åsa eid, trent og oppdrettet av Ragnhild Sveen fra Raufoss fikk rogalending Ole Gaute Gudmestad et perfekt utgangspunkt foran mesterskapets andre dag på Drammen travbane i morgen lørdag. Det ble kjørt offensivt i løpet av flere deltagere mens Stjerne Åsa innledet rolig i de bakre regioner. På siste borte langside da flere hadde kjørt fra seg satte Gudmestad fart på Stjerne Åsa som ganske enkelt tok seg forbi feltet og inn til enkel og suveren seier. Veldig moro var det selvsagt for rutinerte Ragnhild Sveen å se sin egen Stjerne Åsa tok sin første seier på nærmere to år. Dobbelt nprsk ble det i det Heiki Kulblik tok andreplassen med Jærvsøælva foran en meget tapper Ulvendina med finske Janne Räisänen i sulkyen.

Lene Moen har gjort en kjempejobb med Nattens Fyrste som slet mye med aksjonen innledningsvis i karrieren.Vallaken tok sin årsseier nummer tre på overlegent vis etter å ha ledet løpet fra start til mål. Han tangerte sin bestenotering på 1,26,7 og fortsetter "Fyrst'n" denne fine utviklingen kommer flere seire.

Halmrast Balder eid, trent og oppdrettet av Andreas Halmrast og Helen Øveraasen fra Fall tok teten i avslutningsløpet men slapp den til favoritten Mc Vilja. Åpningen kom og det ble en kamp mot mål av de to nevnte, en kamp hvor Halmrast Balder trakk det lengste strået. Veldig gledelig for amatøren Andreas Halmrast som tok en svært etterlengtet seier.

I montéløpet som inngår i Nordisk mesterskap for amatører vant Hele Kolle overlegent på ryggen til Önas Julius etter ledelse fra start til mål. Dobbelt norsk ble det også her i det Johanne U. Øveraasen ble nummer to med Place Your Bet.