Hadeland og Olav Mikkelborg

Skrevet av Stein Robøle,  30.09.2018
Artikkelbilde
Gaius B.R./Hesteguiden.com/arkiv

Det ble en uløselig V65 rebus denne kvelden mye takket være to hadelandshester, Gaius B.R. og Hønn Spik, begge sammen med kusk Olav Mikkelborg.

Gaius B.R. har bestandig fremstått som en kapabel herremann som ikke helt har fått ut potensialet. I kveldens løp var han sterkest til tross for en galopp innledningsvis i løpet. Eier og trener Oskar Slåttland har utvilsomt vært tålmodig og utført en god jobb.

Neste hadelandsseier kom i løpet etter. 9-årige Hønn Spik tilhørende Grethe og Lisa Lande Borgli fra Brandbu tok en høyst overraskende seier som 11. og nest siste valg i V65 rangeringen. Kusk og eier var i likhet med spillerne svært overrasket over seieren. Lilljom eid av familien Osmark og oppstallet i rekruttstallen på travbanen kjempet helhjertet inn til en flott andreplass. Vinneren et 11. valg og andrehesten et 10. valg!!

Geir Kihle trener en debutant som innledet løpskarrieren på en perfekt måte. Solmyr Arvid startet bakerst og ytterst fra spor 12 men var tidlig i tet. Derfra hadde ikke 3-åringen noen særlig føling med konkurrentene og vant overlegent.

Den tredje og siste hadelandsseieren kom i avslutningsløpet hvor Helmen Terna dro unna i hardt tempo etter å ha inntatt føringen på et tidlig tidspunkt i løpet. Sammen med kusk André H. Stensen holdt hoppa knepent unna for favoritten Rigel Arel, også fra Hadeland.

Det var denne kvelden to ponniløp. Det første for ponnier i kategori abcd ble vunnet av Utter KL og Mia S. Engen etter en kjempefin avslutning. Utter KL står oppstallet i rekruttstallen på Biri Travbane og får sine daglige treningsturer på banen og nærområdet.
Det andre ponniløpet for kategori bcd ble et svært spennende oppgjør med Celina Talbot og Ronaldo som vinnere kort foran Vikas Ross og Anette Andersgård Helle som avsluttet fort ute i banen. Anette ble også nr. 2 i det første ponnilpet med Månstorps Joker.