Fantastiske Rappstjernen!

Skrevet av Stein Robøle,  13.10.2018
Artikkelbilde
Rappstjernen/Hesteguiden.com

Ungheststjernen til trener Øystein Tjomsland satte ny norgesrekord da han knuste konkurrentene i Biri Oppdretningsløp.

Den nye rekorden lyder på 1,24,7 over mellomdistanse med autostart. Rappstjernen formelig blåste til tet og åpnet de første metrene i 1,15 fart!!! Det gikk fort hele veien med Møller Tor i rygg og hovedutfordrer Eld Rask utvendig leder. Det var ingen tvil denne dagen og Rappstjernen forlot konkurrentene og tok storløpsseieren han manglet på CV'en denne sesongen. Trener Øystein Tjomsland med base på Sørlandet men halvt Kolbuing skrøt veldig av sin stjerne som han også venter seg mye av i fremtiden.

Blant andre gode vinnere fikk vi se en meget opplagt Brenne Blissi som på tross av 60m tillegg enkelt rundet konkurrentene og tok en sterk seier i DNT's 5-års løp for hopper.

I DNT's 5-års løp for hingster og vallaker stakk Jan Olov Persson av med seieren etter en solid avslutning bak Tand Kraft som var en av løpets outsidere og som i dag tok årets første seier.

Seieren i Arne Lunds minneløp gikk til Grislefaksen G.L. som etter en ulykksalig oppløpsgalopp i norsk derby som trolig kostet kr. 400 000,- fikk et fint plaster på såret.

Denne helgen på Biri med hingstekåring og Veikle Balders landsfinale fredag etterfulgt av utelukkende kaldblodsløp hele løpsdagen lørdag ble en stor suksess og som alle aktive ønsker som en årlig happening for kaldblodsfolket!