Årets siste lokale vinnere.

Skrevet av Stein Robøle,  21.12.2018
Artikkelbilde
Betty/Arkivbilde Hesteguiden.com

Sesongen 2018 på Biri Travbane er nå avsluttet og vi ønsker alle våre besøkende såvel publikum som aktive en riktig God Jul og et Godt Nytt Travår!! Noen lokale vinnere ble det også i kveld.

Talentfulle Lille Olga som vant sin kval til hoppekriteriet for halvannet år siden var i kveld tilbake etter et drøyt år på sidelinjen hvor sykdom og skader har preget hverdagen. Hun takket for et fint løpsopplegg ved å speede inn til knepen seier i comebacket. Medeier Arne Senstad som trener Storhamar håndball elite for damer stp på tråkka og jublet etter et nærvepirrende oppløp. Han kunne fortelle at nærvøsiteten og spenningen nesten overstiger sluttsekundene i en spennende håndballkamp. Hoppa er trent utenfor Hamar av Morten M. Ottersen.

Hedmarksseier ble det også i løp nummer to i det 3-årige Spang Lotta avsluttet best og tok seg forbi ledende Helmen Terna rett før målstreken. Spang Lotta er et skikkelig produkt fra Spangberg Avlsstasjon hvor hun har vokst opp. Anders Nyborg er eier mens Ole Tom Nyborg, en av driverne på avlsstasjonen, er trener.

Photolicious hadde en skreddersydd oppgave i kveldens femte løp, men spor tolv var ikke det som trner og eier hadde håpet på. Men det var ingen fare all den tid Lucille Bourbon dro unna i knallhardt tempo. Da var det lettere å stå i bakspor og Photolicious avgjorde i god tid før målstreken var passert. Det er Kristin Alm og Andreas Ophaim fra Gran som eier hingsten som Kristine Kvasnes trener og kjører.

Giant Star er en herlig kriger i regi Bjørn Steinseth. 7-årigen tok i kveld karrierens trettende seier etter en forrykende langspurt. Hedershesten har stått i trening hos Bjørn Steinseth helt siden han var åring og Bjørn har således gjort all jobb gjennom disse årene.

4-års hoppa Betty som er trent på Biri Travbane av Steinar Hammersborg og stallansatt Stine Obstfelder viste i løpet sist på Bjerke at toppformen er der. I kveld avsluttet hun storveis inn til enkel seier. Hoppa eies og er oppdrettet av Steinar's samboer Anita Bernhardsen.

Årets siste ponnivinner ble snertingdalsjenta Sina Ju Alund med sin egen M'S Gangster. Dette er en meget god og samspilt duo som tok sin sjette seier i sin ellevte start. Imponerende av den 4-års gamle Gottlandsrussen og hans faste følgesvenn Sina Ju Alund. Ny volterekord ble det også på km. tiden 2,24,9. Det ble trøndersk andreplass til Axtorps Diore og Ragna R. Okkenhaug mens Lojstayungar og Sandra Jaskiewicz fra Biri endte på tredjeplass.