Hedmarkingene stormer fram

26.05.2017
Artikkelbilde
Ghandi B R vant i sin andre start(foto:hesteguden.com)

Kanskje var det Severin Aarskogs fenomenale Flashing Boko's seier på 1.11,1 på Jarlsberg fredag som var inspirasjonen? I alle fall har den ene Hedmarkshesten etter den andre plukket seire denne uka.

Svein Olav Ruud tok to flotte seire her på Biri søndag, og siden har det fortsatt:
På Bjerkes lunsjtrav mandag vant Vidar Ødegaard fra Matrand med sin 6-års hoppe J.T.'s Jet på flott ny bestetid - 1.13,8, en rekordforbedring med over et sekund.

Under Bjerkes V76-løp onsdag var det mange Hedmarkinger på farten, og fire av dem seiret.
Steinar Hammersborg viste fram en fin treåring i det første løpet. I sin andre start vant toppstammede Ghandi B.R. e.Muscle Hill på 1.17,1.
Allerede løpet etter fikk vi se en fullstendig overlegen Best Ruggen vinne på 1.27,9 over 2660 meter.Det var den andre rake seieren for Team Ruggen og trener Tore Martinsen.
I montéløpet, som var kvalifisering til storløpet på Oslo Grand Prix-dagen, spant Marthe Ottersens Trinitro til tet med Johanne Ulrica Øveraasen på ryggen. De styrte løpet hele veien og vant fullstendig utruet på 1.13,0 og er klare for deltagelse på sportens største dag.
Kim Pedersen er i ferd med å fullføre trenerutdanningen på Starum og skal etablere seg hos Holth-familien på Kongsvinger. En av de hestene han får ansvaret for er Colonel Cantab, som inntil videre trenes av Anette Midtlyng. Onsdag kveld vant de som favoritter på 1.14,1 over 2100m.

Torsdagskvelden ble det full klaff for Tom Forkerud, som hadde med seg de to egenoppdrettede halvsøsknene St. Michel Decoy og St. Florent Decoy til Klosterskogen. Begge tok overlegne seire.

Så langt har det altså vært en suksessrik uke for Hedmarkshestene, så blir det spennende å se om Ola Engevolds Hovsfrøya eller Morten Ottersens Luzifer kan følge opp på Jarlsberg i kveld.