"Kortreiste" vinnere på åpningsdagen

06.01.2017
Artikkelbilde
Doctor Joe ble årets første Birivinner(foto:hesteguiden.com/AK)

På årets første kjøredag dominerte de lokale hestene. Kun i dagens 2.løp, hvor Eirik Høitomt vant med Renate Aarlie-trente Dream Builder ble det en vinner som ikke er trent i Biri-regionen.

Trond Lindbak startet 2017-sesongen på beste måte med to trenerseire. Først vant Doctor Joe, eid av Cathrin Sandsengen etter en voldsom sluttspurt for Gunnar Austevoll. Seinere på kvelden styrte Trond selv inn sin egen Kolbu Jonatan til seier etter ledelse fra start til mål.

Grundsvold Loke og Johanne Ulrica Øveraasen fortsatte der de slapp i fjor og tok en uhyre enkel seier i montéløpet.

Kristine Kvasnes hadde ingen problemer med sine egen Calle Cornelius, som er en av mange dyktige travere som Travtrenerskolen og elevene der disponerer.

Finn Holmen har ikke så mange starthester for tida, men Lavec Va Bene bør fortsatt ha mye å hente framover. Til tross for et krevende startspor og et løp utenfor lederen dro han fra til klar seier for Gunnar Austevoll, som i likhet med fjorårets champion Eirik Høitomt ble dobbeltvinner. Eiriks andre seier for kvelden kom bak Tom Forkeruds Dame Amok i et syltynt løp med bare fem startende.

Avslutningsvis fikk Torbjørn Smedsrud sin andre seier denne uka med 4-årige Smedpål, kjørt av Olav Mikkelborg.