3-åringene begynner å vise seg fram

20.05.2016
Artikkelbilde
Horgen Lynet (foto:hesteguiden.com/AK)

3-årige Licensee, eid av Knut Krybelsrud og Helge Grimnes og kjørt av Geir Vegard Gundersen, var lite betrodd mot eldre hopper i V65-3, men vant til over 50 i vinnerodds og ryddet opp i bongene.

Fra innerspor lot Gundersen de andre kjøre om teten, og det var Zola Classic som tok teten og nektet å gi den fra seg til favoritten Rydens Maya. Denne fant seg en plass i tredje innvendig, mens likeså mye betrodde Venezia måtte trave utvendig.
I siste sving fikk Stensen åpning med Rydens Maya og så ut til å gå mot seier, men Gundersen tråklet seg fram på oppøpet og fant veien til mål i et ledig innerspor de siste 100 metrene.

1.16,5 ble vinnertiden for den lovende 3-årshoppa, som rakk fire starter allerede som toåring.

Geir Vegard Gundersen vant ytterligere to løp denne fredagen. Først med egentrente Thai Bakery på 1.15,3, en hest som prøvde seg i årgangstoppen i fjor og som nok kan hevde seg også utover sesongen i år.
I avslutningsløpet ble det seier med den Heidi Moen-trente 3-årige debutanten Horgen Lynet på 1.34,2. I og med at løpet var skrevet ut med fordel for hoppene, debuterte hesten til Stall Fire Kompiser med 20 meter tillegg. Han var innom galoppen tidlig i løpet, men hadde en solid avslutning som ingen av konkurrentene kunne svare på.